INICI

NOSALTRES

DISCIPLINES

HORARIS I QUOTES

CONTACTE I ADREÇA

Segueix-nos a:

JUDO BARBERÀ, ESCOLA D'ARTS MARCIALS, ESCOLA DE VALORS

JUDO

El camí de la suavitat

QUÈ ÉS EL JUDO?

 

Creat a Japó a la fi del s. XIX, es tracta d'un esport olímpic basat en les antigues tècniques de lluita utilitzades pels samurai, però adaptades als temps moderns. Basa la seva pràctica en una excel·lent preparació física i un programa d'estudi orientat cap al combat a curta distància tant en peus com en sòl.

 

S'ha convertit en un esport de combat olímpic i s'ha anat especialitzant en els llençaments, les sumissions, i les estrangulacions; deixant de banda els cops, desarmaments, varies luxacions articulars i els mètodes de reanimació, per ésser més esportiu.

 

És un dels quatre estils principals de lluita esportiva més practicats avui en dia a tot el món. La UNESCO va declarar el Judo com el millor esport inicial formatiu per nens i joves de 4 a 21 anys, ja que permet una "educació física integral", potenciant, per mitjà del coneixement d'aquest esport, totes les seves possibilitats psicomotrius  i de relació amb les demés persones, utilitzant el joc i la lluita com element integrador-dinamitzador.

 

El COI el considera l'esport més complert i que promou valors com l'amistat, la participació, el respecte i l'esforç per millorar.

QUÈ APRENDRÀS A LES CLASSES DE JUDO

 

A les etapes inicials les classes estan basades en la psicomotricitat, que ens ajuda a fomentar el desenvolupament del alumne mitjançant el joc i l’activitat física.

· Influeix directament en el desenvolupament afectiu i social facilitant als nens conèixer i fer front les seves pors així com a relacionar-se amb els demés.

 

· Participa en el desenvolupament intel·lectual, millorant la memòria, l’atenció i la concentració.

 

· A nivell motor ajuda a la coordinació, equilibri i a prendre consciència del propi cos.

 

Sempre sense deixar d’introduir mica en mica conceptes propis del judo tant de treball de judo terra (immobilitzacions) com de judo dret (projeccions).

 

Les classes s’adapten al creixement i desenvolupament dels alumnes augmentant el treball físic i l’aprenentatge tècnic d’accions pròpies del judo en funció del grup d’edat al que pertanyen els alumnes.

Si parlem dels adolescents i dels adults trobarem entrenaments d'alta intensitat, física i tècnicament, amb l'accés a la preparació per a competició com a opció per a tots els alumnes interessats.

Exercicis enfocats a desenvolupar la resistència, el cardio, la biomecànica específica, l'elasticitat i la llibertat de moviment.

Treball tècnic i tàctic per tal de progressar en els aspectes propis de la lluita: kumi kata, tai sabaki, projeccions, combinacions, i tot tipus de finalitzacions.

Tot aquest treball no només enfocat a les accions del judo dret sinó amb un estudi important de les accions pròpies del judo terra (immobilitzacions, luxacions i estrangulacions).

defensa personal

contundència i simplicitats, claus de l'èxit

QUÈ ÉS LA DEFENSA PERSONAL?

 

Mitjançant una sèrie d'exercicis que ens ajudaran a automatitzar les respostes precises, el practicant va aprofundint en les diferents àrees que el portaran a adquirir la capacitat d'aplicar les tècniques instintivament i d'una manera efectiva i contundent.

Els Objectius que es plantegen amb la pràctica
de la defensa personal són:

· Conèixer i practicar exercicis aplicats a la defensa personal.

· Millora de l'autoestima i la seguretat en si mateix.

· Millorar l'autodisciplina i l'autocontrol

· Reduir l'ansietat davant situacions perilloses

· Millorar la condició física i la salut en general.

· Divertir i socialitzar

JUDO BARBERÀ  ·  On som: Carrer de Nàpols, 51-53. 08210 Barberà del Vallés  ·  Tel.: 670 58 36 60 (Marius) · 656 52 24 75 (Jonathan) ·  email: info@judobarbera.com